Τέχνες

6ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης: Την Κυριακή η τελετή απονομής βραβείων στο Αγρίνιο

poiisi

Τα εκπαιδευτήρια “Παναγία Προυσιώτισσα” τιμώντας τον Κωστή Παλαμά προσκαλούν στην εκδήλωση απονομής βραβείων, χρηματικών επάθλων και απίνων, στους διακριθέντες του 6ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Απριλίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Συγκεκριμένα:

Κυριακή 1 Απριλίου 2018: Τελετή Απονομής Βραβείων-Επαίνων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον φετινό 6o Mαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα»

panagiotis-drellias

Γράφει ο Παναγιώτης Δρέλλιας

Τα Εκπαιδευτήρια “Παναγία Προυσιώτισσα” διοργανώνουν κάθε χρόνο διαγωνισμό ποίησης, που απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας(εξαιρούνται οι μαθητές των διοργανωτών Εκπαιδευτηρίων). Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον των νέων για τον ποιητικό λόγο, τη δημιουργική γραφή, την ενασχόληση με τη συγγραφή λογοτεχνικού κειμένου, αλλά και ευρύτερα να ενθαρρύνει τη γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο των μουσών, ως αντίδοτο στη μονομερή επαφή τους με τα τεχνολογικά προϊόντα της εποχής μας.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Στον φετινό 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης 2017-2018, που είναι αφιερωμένος στον Κωστή Παλαμά, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, των τριών τάξεων Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου, που φοιτούν στα σχολεία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η Πενταμελής Επιτροπή Κρίσης του διαγωνισμού απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς ειδικούς στη λογοτεχνία. Τα τρία Βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ΕΠΑΘΛΑ των 250, 150 και 100 ευρώ, ενώ οι τρείς Έπαινοι συνοδεύονται από δέματα λογοτεχνικών βιβλίων και θα απονεμηθούν την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κωστής Παλαμάς οδήγησε το ποιητικό του ταλέντο σε ποικιλία θεμάτων, ρυθμών και μέτρων, συγχωνεύοντας όλες τις τάσεις της εποχής του: από τον ρομαντισμό ως το συμβολισμό, και από έναν συγκρατημένο κλασικισμό μέχρι τον παρνασσισμό και τον ρεαλισμό. Οι τελευταίες χρηστικές ανθολογίες του βοηθούν στην ευχερέστερη πρόσληψη ενός πολυκύμαντου έργου, που εξακολουθεί να διαβάζεται, να συζητείται, να διχάζει, να θαυμάζεται και να διατηρεί τον Κωστή Παλαμά στις υψηλές κορυφές της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας .

panagd@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button