ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

60 χρόνια Yuri Gagarin: Επετειακή εκδήλωση από την Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας

Επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 60 ετών από τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα, τον Γιούρι Γκαγκάριν διοργανώνει η Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Ο Γιούρι Γκαγκάριν 9 Μαρτίου 1934 – 27 Μαρτίου 1968, ήταν Σοβιετικός κοσμοναύτης που, στις 12 Απριλίου του 1961, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Το Yuri’s Night – Η νύχτα του Γιούρι, είναι μια παγκόσμια γιορτή, όπου η ΑΕΕΔΕ – Ηρακλής, συμμετέχει, με σκοπό τον εορτασμό αυτής της ιστορική πτήσης όπου φέτος ολοκληρώνονται 60 χρόνια.

Θα παρουσιαστεί υλικό από το γεγονός καθώς και φωτογραφίες του Γιούρι Γκαγκάριν από την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, όπου έχει δοθεί από τη Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, όπου υποστηρίζει και την εκδήλωση.
Θα έχουμε την τιμή και χαρά να χαιρετήσει την εκδήλωση ο πολιτιστικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Θεόδωρος Καλάϊντοφ.

Κατόπιν θα ακολουθήσει σύντομη διάλεξη που θα παρουσιαστεί όλο το χρονικό της ιστορικής αυτής διαστημικής επιτυχίας και πρωτιάς με τίτλο «60 χρόνια Γιούρι Γκαγκάριν» με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Γυπράκη – Αεροναυπηγός NORTHROP UNIVERSITY, Los Angeles, California.

Η εκδήλωση στο facebook: https://fb.me/e/1kLMIad3t
Η εκδήλωση στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=x4nkCfeyH9E

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button