Δυτική Ελλάδα

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο

geg-5ofestivanpsifiakisdimiourgiasΘα πραγματοποιηθεί και φέτος το 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο. 

Παράλληλα θα διεξαχθεί σε Δεκατέσσερις (14)  πόλεις στην Ελλάδα την Πέμπτη 2, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015.

Σο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου στις 2 και 3 Απριλίου 2015.

Το Φεστιβάλ έχει σκοπό:

·       Το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.

·       Την ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων με τον κόσμο της πληροφορικής.

·       Την παρουσίαση πρωτότυπων έργων σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και στην ευρύτερη κοινωνία.

·       Την ενημέρωση  σχετικά με τις μαθησιακές δραστηριότητες που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω σχεδίων εργασίας και επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, καθώς και διάδοσης των δραστηριοτήτων αυτών.

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), με σκοπό την παρουσίαση έργων ψηφιακής δημιουργίας, έργων που έχουν σχέση με την υλοποίηση των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής, Πολιτιστικών, Αγωγής Υγείας) καθώς και έργων Ερευνητικών εργασιών (Project).

 

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Αιτωλοακαρνανία, πραγματοποιείται:

*    υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

*    διοργανώνεται από τον Σύμβουλο Πληροφορικής Δρ.  Σπυρίδωνα Παπαδάκη και την οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

*    και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αγρινίου   

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες (ιστορικό, προϋποθέσεις συμμετοχής, υλικό) για το φεστιβάλ από την ιστοσελίδα http://digifest.plhnet.gr/5 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως της έδρας τους.

Για την επιτροπή 5ου Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης – Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close