Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

5ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Μαθητές της Γ’ τάξης γνώρισαν την τέχνη του προγραμματισμού με τη γλώσσα C

Την Τρίτη 8 και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου επισκέφτηκε το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου ο Παναγιώτης Θεοχάρης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, ιδρυτής του Makerlab στο Αγρίνιο, ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές της Γ’ τάξης την τέχνη του προγραμματισμού υπολογιστών με τη γλώσσα C.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρωτοβουλία του κ. Θεοχάρη, ο οποίος, στο πλαίσιο της προσφοράς και της ανταποδοτικότητας απέναντι στην κοινότητα του Αγρινίου που τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Makerlab, τους έδωσε μία διαφορετική προσέγγιση για την πληροφορική, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές ή το σχολείο.


Η εισαγωγική παρουσίαση είχε διάρκεια δύο διδακτικές ώρες σε κάθε τμήμα της Γ’ τάξης και θα συνεχιστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες, σε ομάδα που θα δημιουργηθεί από μαθητές των ίδιων τμημάτων, που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον για περαιτέρω εμβάθυνση στην υπολογιστική σκέψη με τη γλώσσα C.

Η ομάδα που θα δημιουργηθεί, θα εποπτεύεται και θα καθοδηγείται από την κ. Αφροδίτη Αλεξάκη, Μηχανικό Πληροφορικής, εκπαιδευτικό του σχολείου, η οποία ήταν υπεύθυνη για την δράση, με σκοπό την συμμετοχή του σχολείου στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας που θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου στο Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον κ. Θεοχάρη Παναγιώτη και το Makerlab Αγρινίου για την προσφορά του στο 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button