ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

5ο ΓΕΛ: Από το εξωτερικό στο Αγρίνιο με Erasmus+, γνώρισαν το σχολείο και τον τόπο (φωτο)

Το διάστημα 22/11-24/11/2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας των μελών του προγράμματος Erasmus+ Bang! KA220-YOU-2021-020 στο 5ο ΓΕΛ Αγρινίου. Πιο συγκεκριμένα, εταίροι από Δανία, Ιρλανδία, Ιταλία και Κροατία επισκέφτηκαν το σχολείο και ανέπτυξαν συνεργασία στο πλαίσιο του έργου Bang!

Τονίζει η σχετική ενημέρωση από τη διεύθυνση του σχολείου:


Στη συνάντηση έγινε αποτίμηση των δράσεων και των σεμιναρίων, που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στο πλαίσιο αυτού, και σχεδιασμός των επόμενων βημάτων. Οι εταίροι συνομίλησαν και συνεργάστηκαν άμεσα με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για θέματα τα οποία σχετίζονται με την ευζωία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, δηλαδή πάνω στους βασικούς άξονες του συγκεκριμένου προγράμματος.

Παράλληλα, έγινε διεξοδική παρουσίαση των πολλαπλών δράσεων και προγραμμάτων του σχολείου μας, καθώς και του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ενώ ξεχωριστή ενότητα αφιερώθηκε στην προβολή της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να γνωρίσουν οι εταίροι τον τόπο μας.

5ο

Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψης, έγινε ξενάγηση σε διάφορα μέρη της πόλης μας, αλλά και στην παραλίμνια περιοχή, όπου οι εταίροι -αν και εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά της- προβληματίστηκαν, καθώς περίμεναν ότι θα είχε επισυμβεί ήδη μεγαλύτερη αξιοποίησή της. Σημειώνεται πως διέμειναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία της πόλης μας και δείπνησαν στα τοπικά εστιατόρια, όπου δοκίμασαν τις γεύσεις και τα γλυκά του τόπου μας.

Σημαντική στιγμή της φιλοξενίας τους-και ιδιαίτερη χαρά για εμάς- αποτέλεσε η επίσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Εκεί μας υποδέχτηκαν η κα. Διαμαντή και ο κ. Ρόμπολας οι οποίοι ενημέρωσαν τους εταίρους για τα προγράμματα, που υλοποιούνται, και τις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής μας. Επίσης, μας ξενάγησαν στην έκθεση με τα τοπικά μας προϊόντα, από τα οποία προσέφεραν ευγενικά και στους εταίρους.

Εξάλλου, επειδή στο πλαίσιο του εν λόγω έργου προβλέπεται και η γνωριμία με τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών εταίρων, επισκεφτήκαμε το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, όπου με μεγάλη προθυμία και χαρά, ο Δ/ντης, κ. Φλωρόπουλος, η Υπ/ντρια, κα Γεωργίου και ο Σύλλογος Διδασκόντων δέχτηκαν τους εταίρους μας και τους παρουσίασαν τις σημαντικές δράσεις του σχολείου τους καθώς και τη δομή της δευτεροβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης γενικότερα.

5ο3

Εν κατακλείδι, οι εταίροι μας έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία των τοπικών επιχειρήσεων, του επιμελητηρίου και των σχολείων μας.

Ιδιαίτερα για εμάς, τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου και κυρίως για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία για την ανάδειξη του έργου μας, την ανάπτυξη συνεργασίας και την ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής μας δραστηριότητας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το εμπορικό επιμελητήριο Αγρινίου, το 2ο ΕΠΑΛ, το τοπικό μας κανάλι, «Αχελώος TV», που κάλυψε την επίσκεψη και –φυσικά– τις μαθήτριες και τους μαθητές μας οι οποίοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της υποδοχής και συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του έργου με τους Δανούς, Ιταλούς, Ιρλανδούς και Κροάτες εταίρους μας.

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button