ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

5ο ΓΕΛ Αγρινίου: Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε πρόγραμμα Erasmus+ στην Ιταλία

Από 03/04/2022 έως και 09/04/2022 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των σχολείων που συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus+ στην Ιταλία, μεταξύ των οποίων και το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Lanciano της Ιταλίας με ημερήσια εκδρομή και ξενάγηση στη Ρώμη. Το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου συμμετείχε με 6 μαθήτριες/-τές και 2 εκπαιδευτικούς. Αντίστοιχα, συμμετείχαν μαθήτριες/-τές και εκπαιδευτικοί από την Πολωνία, την Κροατία, την Τουρκία και την Ιταλία.


Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη του πολιτισμού κάθε χώρας μέσω της τεχνολογίας και η κατανόηση των εθίμων και των πολιτιστικών αξιών κάθε χώρας. Έτσι, θα γίνει ουσιαστικότερη ενσωμάτωση των χωρών στην Ενωμένη Ευρώπη και θα καλλιεργηθεί η κατανόηση των διαφορών και των ομοιοτήτων μας και η αποδοχή.

Στο πρόγραμμα οι μαθητές των Ευρωπαϊκών σχολείων έπρεπε να παρουσιάσουν το σχολείο τους και την πόλη τους. Οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και την Αρχαία Αγορά Αθηνών. Ερμήνευσαν και τραγούδι για την Ευρώπη που αποτελεί σύνθεση του μαθητή μας Νικόλαου Χριστόφορου Γκουτσέλη. Συνολικά, ήταν μια θετικότατη εμπειρία για όλες τις συμμετέχουσες και όλους τους συμμετέχοντες και ειδικά για τις μαθήτριες και τους μαθητές που δημιούργησαν νέες φιλίες, απέκτησαν νέες εκπαιδευτικές εμπειρίες και διασκέδασαν.

«Γενικά, στο 5ο ΓΕΛ Αγρινίου υλοποιούμε αρκετές δράσεις μέσα από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα και προσπαθούμε να δώσουμε νέες εμπειρίες και ευκαιρίες στις/στους μαθήτριες/-τές μας. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς μας και τα εγκεκριμένα προγράμματα, την επόμενη σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθούν 3 εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό. Η επιλογή είναι ανοιχτή προς όλη την μαθητική κοινότητα του σχολείου μας και επιλέγονται μαθήτριες/ -τές με βάση κοινωνικά κριτήρια, τις γνώσεις στην αγγλική γλώσσα και τη συμμετοχή σε δράσεις του σχολείου και την επίδοσή τους», καταλήγει ο διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου Δρ. Φώτης Λαζαρίνης σε σχετική ενημέρωση του ιδίου και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button