Περίπου 50 στρέμματα κάηκαν κοντά στην Παλαιομάνινα – Ελέγχεται η φωτιά

Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι κοντά στον Πρόδρομο και την Παλαιομάνινα του Δήμου Ξηρομέρου, ελέγχεται αυτή την ώρα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ενεργούν για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καεί περίπου 50 στρέμματα πρώην καλλιεργήσιμων εκτάσεων, όμως χάρις την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε στις κοντινές δασικές εκτάσεις, παρά μόνο σε ένα μικρό κομμάτι ξερών χόρτων στα όρια τους.


Στην επιχείρηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αιτωλοακαρνανίας (12 οχήματα με 24 πυροσβέστες) συνέβαλαν δύο πεζοπόρα τμήματα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, όπως και δύο αεροπλάνα πετζετέλ. Τα τρία από τα οχήματα με έξι πυροσβέστες που συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ήταν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.

Σημειώνεται ότι από την Πυροσβεστική, η οποία έχει αναλάβει και την προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, συνίσταται μεγάλη προσοχή στους πολίτες για τον μήνα Αύγουστο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας. Άλλωστε αναφορικά με τις πυρκαγιές θεωρείται ο πιο επικίνδυνος μήνας του χρόνου.

*Φωτογραφία αρχείου

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: ελέγχεται κοντά Παλαιομάνινα στρέμματα φωτιά