ΑγοράΡοή Ειδήσεων

5 απαραίτητοι έλεγχοι πριν το road trip

Ήρθε η ώρα για ένα συναρπαστικό ταξίδι με το αυτοκίνητο σε καινούρια μέρη. Εκτός από ένα χάρτη και έναν –τουλάχιστον- οδηγό, χρειάζεστε και το πιο βασικό εργαλείο, ένα λειτουργικό αυτοκίνητο. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ελέγξετε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Σίγουρα μια μηχανική βλάβη θα χαλάσει την καλή σας διάθεση, ενώ αν είστε σε απομακρυσμένη περιοχή ίσως δυσκολευτείτε να βρείτε συνεργείο.

Ακόμη κι αν έχετε κάνει πρόσφατα σέρβις, δείτε πώς μπορείτε να κάνετε μια προληπτική επιθεώρηση για να ξεκινήσετε με ασφάλεια το ταξίδι σας:

Υγρά στο αυτοκίνητο

Ελέγξτε τη στάθμη στα λάδια και το παραφλού αυτοκινήτου. Είναι πολύ σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του κινητήρα και εύκολο να τα βάλετε μόνοι σας αν λείπουν. Δείτε επίσης αν το δοχείο με τα υγρά για τους υαλοκαθαριστήρες είναι γεμάτο. Σε κάθε περίπτωση να έχετε από ένα μπουκάλι λάδια και παραφλού στο αυτοκίνητο για να μπορείτε να γεμίσετε σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεστε, χωρίς να ψάχνετε να αγοράσετε. Άλλα σημαντικά υγρά είναι αυτά των φρένων και του υδραυλικού τιμονιού.

Τροχοί

Όταν τα λάστιχα είναι καινούρια και καλά φουσκωμένα, κάνουν την οδήγηση άνετη και έχουν ως συνέπεια την εξοικονόμηση στα καύσιμα. Ελέγξτε τον αέρα στα λάστιχα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, σε ένα πρατήριο βενζίνης. Αν τα ελαστικά σας είναι φθαρμένα, δεν είναι ιδανικά για ταξίδι και χρειάζονται άμεσα αλλαγή. Αν έχετε ρεζέρβα, πρέπει να είναι φουσκωμένη και αν γνωρίζετε να αλλάζετε λάστιχο, να έχετε μαζί τα απαραίτητα εργαλεία.

Φώτα

Ανάψτε τα μπροστινά και τα πίσω φώτα για να διαπιστώσετε ότι λειτουργούν όλα. Χωρίς φώτα είναι επικίνδυνη η οδήγηση και έστω κι αν τρεμοπαίζει μια λάμπα, πρέπει να την αλλάξετε πριν φύγετε για το ταξίδι σας. Αν τα φανάρια είναι θολά, δεν θα βγάζουν αρκετό φως. Με ένα κιτ επιδιόρθωσης θα λάμψουν ξανά και θα φωτίζουν το δρόμο σαν να είναι καινούρια.

Τακάκια

Τα τακάκια αποτελούν τμήμα των φρένων και η σωστή λειτουργία τους είναι απαραίτητη για να είναι αποτελεσματικό το φρενάρισμα. Συνήθως όταν δεν λειτουργούν ακούγεται ένας ήχος, κάθε φορά που πάτε το φρένο. Αν δεν τα έχετε ελέγξει πρόσφατα, πηγαίντε το αυτοκίνητο στο μηχανικό για να τα δει.

Καθαριότητα

Τακτοποιήστε το αυτοκίνητο ώστε τόσο μέσα στην καμπίνα όσο και στο πορτ μπαγκάζ να μην υπάρχουν περιττά πράγματα. Θα χρειαστείτε αρκετό χώρο για τις αποσκευές σας οπότε αφήστε στο σπίτι και την αποθήκη ό,τι δεν θα χρειαστεί για το ταξίδι σας. Για να είστε πιο άνετα στο αυτοκίνητο, πλύντε το εσωτερικά και εξωτερικά και αποκτήστε αξεσουάρ όπως καλύμματα για τα καθίσματα και προστατευτικά πατάκια. Εξίσου σημαντικός είναι και ένας τεμπέλης με θύρες usb, θήκες για να αφήσετε τα ποτήρια σας και αποθηκευτικό χώρο για τα κέρματα. Προμηθευτείτε σακούλες σκουπιδιών για να μην μαζεύονται απορρίμματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και εμποδίζουν την οδήγηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button