Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου: Απολογισμός και ευχαριστίες του απερχόμενου πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Μετά από έξι χρόνια στο «τιμόνι» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, ο κ. Νίκος Ταφιάδης αποχωρεί από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Ταφιάδης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:


«Ολοκληρώνοντας μια δημιουργική πορεία έξι ετών ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους γονείς αλλά και τα κατά περιόδους μέλη των Δ.Σ. του Συλλόγου για την στήριξη και τη συνεργασία στο δύσκολο έργο, που είχαμε το διάστημα αυτό. Συγκεκριμένα, στο διάστημα αυτό υλοποιήθηκαν τα παρακάτω:

1.Επισημάνθηκαν και αποκαταστάθηκαν ελλείψεις, που σχετίζονταν με όλους σχεδόν τους τομείς εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

2.Συντηρήθηκε και εξοπλίστηκε το κτιριακό συγκρότημα, συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό του με τα απαραίτητα μέσα διδασκαλίας & ψυχαγωγίας και έχοντας ως γνώμονα την βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων γνώσεων.

3.Πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις, που στέφθηκαν με επιτυχία διότι εδράζονταν κυρίως στην συντονισμένη προσπάθεια των μελών των Δ.Σ. αλλά και των γονέων οι οποίοι πρόσφεραν οικειοθελώς τον ελεύθερο χρόνο τους αλλά και την γνώση τους.

4.Από το ταμειακό απόθεμα του συλλόγου καλύφθηκαν δαπάνες, που ανήλθαν στο ποσό των 18.293,56€ συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων κοινωνικής ευαισθησίας και φιλανθρωπίας αλλά και των λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου.Επιπρόσθετα η παρεχόμενη υλικοτεχνική βοήθεια προς το σύλλογο από αρκετές τοπικές και όχι μόνο επιχειρήσεις, εκτιμάται ότι ανήλθε του ποσού των 3.500€.

Οφείλω να επισημάνω την εποικοδομητική συνεργασία, που αναπτύχθηκε μεταξύ του Συλλόγου και της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου αλλά και με την Ι.Μ.Προυσσού.

Επίσης καθίσταται επιβεβλημένη και η αναφορά στη Διεύθυνση, στο εκπαιδευτικό και στο βοηθητικό προσωπικό, που δραστηριοποιείται στο 4ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου, με προσφορά αξιοσημείωτη.

Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογός μας με φιλότιμο και ψυχή συνέβαλλε τα μέγιστα και προσπαθούσε συνεχώς. Έτσι κατορθώσαμε, στο βαθμό, που θεσμικά μας επιτράπηκε και μας αναλογούσε , να πράξουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας…

Προσωπικά είναι ένας διαρκής αγώνας, μια ανεπανάληπτη διαδρομή ζωής γεμάτη εμπειρίες, που μου χαράσσει καθημερινά μια συνεχώς αναθεωρούμενη ιεράρχηση στις προτεραιότητες και τις αξίες μου.

Αφήνοντας, καταστατικά, την προεδρία του συλλόγου, φυσικά δεν θα μείνω «άνεργος» στον εθελοντισμό, ιδιαίτερα τώρα όπου οι τρέχουσες δημοσιονομικές συνθήκες αποτελούν τροχοπέδη σε αυτή την πορεία.

Η βασικότερη κινητήριος δύναμη των εθελοντικών προσπάθειών μου μέχρι τώρα ως πρόεδρος αλλά και ως απλός εθελοντής, είναι το ηθικό χρέος που έχουμε έναντι της έμπρακτης και ανιδιοτελούς δραστηριοποίησης ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε και να παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία στα παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ,

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου
ΤΑΦΙΑΔΗΣ Χρ. Νικόλαος».

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button