Γεγονότα

45 οι νεκροί από την γρίπη – τι γίνεται στην Αιτωλοακαρνανία

koi-methΜε την εποχική γρίπη να βρίσκεται σε φάση κορύφωσης στην Ελλάδα, οι νεκροί έφτασαν την Παρασκευή στους 45 εξαιτίας των επιπλοκών της, με βάση τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.  Η γρίπη στην Ελλάδα, που δείχνει να εντείνεται στις προσεχείς εβδομάδες, έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα 111 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 31 άνθρωποι παραμένουν σε ΜΕΘ έως αυτή την ώρα.

Στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με την Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής θεωρείται δεδομένο πως υπάρχουν  κρούσματα αλλά οι τοπικές υγειονομικές μονάδες δεν έχουν δώσει κάποια αναλυτική ενημέρωση.

Ενημέρωση υφίσταται πάντως για έναν 84χρονο από την Βόνιτσα, που αποτελεί επιβεβαιωμένο κρούσμα και που μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Λευκάδας και στη συνέχεια στην ΜΕΘ του νοσοκομείου της Άρτας.

Στο Αγρίνιο , σύμφωνα με την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος,  μπορεί να υπήρξαν κρούσματα αλλά δεν χρειάστηκε να γίνει εισαγωγή στη ΜΕΘ, ενώ και στο Μεσολόγγι υπήρξε καταγραφή  κάποιων “βαριών περιστατικών” , που αντιμετωπίστηκαν όμως από το παθολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close