sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ατύχημα στο Ανω Ζευγαράκι: Μπορούσε να σωθεί το πόδι του 42χρονου;

Απέτυχε η προσπάθεια συγκόλλησης σε ιδιωτικό νοσοκομείο

Ερωτηματικά ανακύπτουν μετά το φρικιαστικό ατύχημα που υπέστη το πρωί της Τετάρτης στο Άνω Ζευγαράκι Μακρυνείας, 42χρονος πατέρας τριών παιδιών, κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής ξύλων.

Ο άτυχος άνδρας από το Κ. Κεράσοβο, υπέστη από σύρμα ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού του από το ύψος του γόνατου και ήδη οικεία του πρόσωπα κάνουν λόγο για μοιραίες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση του περιστατικού.


Το ερώτημα όμως που ανακύπτει είναι εάν όντως υπήρχαν καθυστερήσεις, εάν μπορούσε να γίνει συγκόλληση του κομμένου άκρου του άνδρα και εάν κάτω από μια συγκεκριμένη επέμβαση και αγωγή, μπορούσε να έχει μια καλύτερη εξέλιξη στην υγεία του, από το να μείνει μόνιμα ανάπηρος.

Στο ερώτημα αυτό, η απάντηση είναι ακόμη συγκεχυμένη.

Πληροφορίες για παράδειγμα αναφέρουν πως για διάστημα κάποιων ωρών, τριών ίσως και τεσσάρων, οι γιατροί του νοσοκομείου του Αγρινίου, καθυστερούσαν στο να αντιμετωπίσουν το περιστατικό και βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Καταγγέλλεται ακόμη από οικείους του τραυματία, ότι έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να υπάρχει συνεννόηση με το ΚΑΤ, ενώ από χθες υπήρχαν πληροφορίες πως τέτοιο τμήμα υπήρχε στο ΚΑΤ, αλλά τώρα πλέον δεν λειτουργεί, ή υπολειτουργεί.

Υποστηρίζουν οι συγγενείς πως το νοσοκομείο δεν τους παρείχε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο όπου ίσως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η κατασταση.

Απέτυχε η συγκόλληση

Τονίζουν μάλιστα πως εκείνοι αναγκάστηκαν εξαιτίας αυτού του γεγονότος να καλέσουν ιδιωτικό ασθενοφόρο, παρότι αρχικά ξεκίνησαν για το ΚΑΤ , που είναι δημόσιο νοσοκομείο και όχι για το Ερρίκος Ντυνάν στο οποίο τελικά κατέληξαν αναζητώντας την κατάλληλη αντιμετώπιση

Έτσι, με ευθύνη των οικείων του, ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα , με ιδιωτικό ασθενοφόρο και συγκεκριμένα στο “Ερρίκος Ντυνάν”, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν προσπάθειες για την συγκόλληση του ποδιού του άτυχου άνδρα, χωρίς όμως επιτυχές αποτέλεσμα.

Στο χειρουργικό τραπέζι ο 42χρονος, πατέρας τριών παιδιών, μεταφέρθηκε μετά από επτάμιση ώρες, σύμφωνα πάντα με τα οικεία του πρόσωπα, που εστιάζουν στο συγκεκριμένο γεγονός για την αποτυχία αποκατάστασης του.

Οι γιατροί

Από την πλευρά των ιατρών του νοσοκομείου, υποστηρίζεται πως όλα έγιναν όπως θα έπρεπε , από την στιγμή που ήρθε το περιστατικό. Γίνεται λόγος για υποδειγματική και επιστημονική αντιμετώπιση.

Ακόμη λένε πως η παροχή ασθενοφόρου δεν ήταν δυνατή από τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία με τα οποία επικοινώνησαν από την πρώτη στιγμή (δυο στην Πάτρα αλλά και το ΚΑΤ), δήλωσαν ξεκάθαρα πως δεν αναλαμβάνουν το περιστατικό, μετά τα αναλυτικά στοιχεία που τους παρείχε ο ορθοπεδικός που τον ανέλαβε στο νοσοκομείο Αγρινίου.

“Ο γιατρός του νοσοκομείου Αγρινίου που ανέλαβε το περιστατικό είναι εμπειρότατος και γνωρίζει ακριβώς ποια είναι η διαχείριση τέτοιων περιστατικών, έκανε δε απόλυτα σωστή διάγνωση”, δηλώνει μεταξύ άλλων ο πρέοδρος των νοσοκομειακών ιατρών Κ. Μπακόπουλος.

 

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Τελικά θα δουλέψει κατι σε αυτήν την κ@@@χωρα; ή θα δουλευόμαστε μεταξύ μας γράφοντας όμορφες εκθέσεις; Φταίει ο Γαϊδαρος και βαράμε το σαμάρι σε αυτην την χωρα!!!!! Σσσσσσ Ελληνάκο κοιμήσου ακομη τον υπνο του δικαίου????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button