ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

40 οι νοσηλευόμενοι στην κλινική Covid του νοσοκομείου Αγρινίου-σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 στο νοσοκομείο του Αγρινίου, με την εικόνα να είναι καλύτερη πάντως μετά την σχεδόν εφιαλτική Κυριακή που πέρασε, όπου υπήρχαν συνεχείς διακομιδές και 47 συνολικά κατειλημμένες κλίνες.

Να σημειωθεί πως οι ανάγκες σε οξυγόνο είναι αυτές που καθορίζουν και τον αριθμό των κλινών του τρίτου ορόφου του νοσοκομείου, ενώ ακόμη 16 κρεβάτια βρίσκονται σε κατάσταση “stand by” στον δεύτερο όροφο σε περίπτωση που παρουσιαστεί κλιμάκωση των περιπτώσεων ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία.


Δεκάδες ασθενείς με Covid αυτή τη στιγμή βρίσκονται με ήπια συμπτώματα στα σπίτια τους και ακολουθούν τις οδηγίες των ιατρών τους. Ακόμη, κάποιες σοβαρές περιπτώσεις, που χρειάζονται εξειδικευμένη αντιμετώπιση (πχ εγκυμονούσες), έχουν διακομιστεί σε άλλα νοσοκομεία και συγκεκριμένα του Ρίου αλλά και των Ιωαννίνων. Η κατάσταση δείχνει ελεγχόμενη, ενώ δυο ακόμη στοιχεία, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

Το πρώτο ότι πολλοί από τους νοσηλευόμενους δεν είναι μεγάλης ηλικίας, ενώ η συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και ο ΕΟΔΥ, με τα στοιχεία που διαθέτει ειδικά για τους πολίτες που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.

Η έξαρση των κρουσμάτων πάντως, έχει οδηγήσει και σε αλλαγή συμπεριφοράς σε μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας και πλέον μόνο οι νεαρές ηλικίες, δείχνουν μια απάθεια στα μέτρα προφύλαξης, κάτι που επίσης αποτελεί γενικό φαινόμενο.
Πάντως οι γιατροί στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου, εκτιμούν πως τα δεδομένα δείχνουν μια αποσυμπίεση, που σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να συνοδευτεί και με χαλάρωση.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των επομένων ημερών είναι πολύ κρίσιμα και η χαμηλή θετικότητα στα μαζικά rapid test, επίσης είναι ένα αισιόδοξο σημάδι.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button