ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

40 κάδοι ανακύκλωσης έχουν καεί το τελευταίο δίμηνο στο Αγρίνιο

Κάρβουνα από στάχτες αλλά και εμπρησμοί, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα με την επάρκεια σε κάδους

Έντονος είναι ο προβληματισμός το τελευταίο διάστημα στο Αγρίνιο από τις συχνές, πλέον, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Πέρα από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, υπάρχει και ανησυχία στους κατοίκους καθώς οι κάδοι πολλές φορές είναι τοποθετημένοι κοντά σε οχήματα αλλά και επιχειρήσεις που έχουν κινδυνεύσει.

Τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί περίπου 40 μπλε κάδοι ανακύκλωσης ενώ την περασμένη εβδομάδα κάηκαν τουλάχιστον πέντε. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των πράσινων κάδων που είτε έχουν καεί, είτε έχουν υποστεί ζημιές, με το κόστος για τον δήμο και κατ’επέκταση τους δημότες, να είναι μεγάλο.

Χθες Δευτέρα μάλιστα, άλλοι δύο κάδοι, ένας πράσινος και ένας ανακύκλωσης καταστράφηκαν από φωτιά στην οδό Χριστοβασίλη. Η φωτιά προκλήθηκε από στάχτες στον πράσινο κάδο.

Ο δήμος προμηθεύεται τους μπλε κάδους από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Η Εταιρεία παρέχει στους δήμους τους κάδους καθώς και τα οχήματα συλλογής ενώ εξασφαλίζει την υποδομή διαλογής και οργανώνει δράσεις ενημέρωσης των δημοτών.

Δηλαδή, ο δήμος Αγρινίου δεν μπαίνει σε διαδικασία προμήθειας ενώ οι κάδοι έχουν ένα κόστος περίπου 200 ευρώ έκαστος.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου του δήμου Αγρινίου, Χρήστος Γκούντας ανέφερε στο agriniopress.gr, πως αυτή την στιγμή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μιας και τα περιστατικά είναι πάρα πολλά. Τόνισε πως προ τριμήνου ο δήμος Αγρινίου έστειλε για αντικατάσταση περίπου 70 κάδους οι οποίοι όμως, δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί.

«Δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης από την Εταιρεία που προμηθεύει τους μπλε κάδους και το πρόβλημα φαίνεται» σημείωσε ο κ. Γκούντας και τόνισε πως λόγω της έλλειψης των μπλε κάδων ο δήμος συμπληρώνει με πράσινους κάδους τα σημεία έως ότου παραληφθούν νέοι μπλε κάδοι.

Οι νέοι κάδοι αναμένεται να παραληφθούν από όλους τους δήμους, τον Μάρτιο η τον Απρίλιο λόγω ενός διαγωνισμού της ΕΕΤΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) που έχει «βαλτώσει» τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα περιστατικά με φωτιές σε κάδους τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο, γεγονός που προκαλεί την ανησυχία στους πολίτες με το ερώτημα να παραμένει. Ποιοι καίνε τους κάδους στο Αγρίνιο; Το βέβαιο είναι πως την χειμερινη περίοδο, φωτιές προκαλούνται από αναμμένα κάρβουνα που βρίσκονται μέσα σε στάχτες από τζάκια, που πετάγονται απρόσεκτα από δημότες. Δεν παύουν όμως να υπάρχουν και περιπτώσεις εμπρησμών.

2 Σχόλια

  1. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου κάδοι πράσινοι μεταφερο ται από οχήματα ιδιωτών για ατομική χρήση π. Χ. σε μαντρί σε ορεινές τοποθεσίες. Έγινε κάτι γι αυτό αφού δόθηκαν και φώτο με πινακίδες οχημάτων Αγίων οικογενειών;

  2. Θα καλύψεις τις ζημιές με την αύξηση των δημοτικών τελών που ήδη έγινε.Ετσι κι αλλιώς άλλο κάποιο άλλο έργο δεν γίνεται στην πόλη που να χρηματοδοτείται από τα δημοτικά τέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button