Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

40 δαγκώματα από το ίδιο σκυλί της Τουρλίδας

Αγανακτισμένοι οι παθόντες και όχι μόνο

Άλλος ένας πολίτης έπεσε θύμα του επιθετικού αδέσποτου που ζει στην Τουρλίδα όπως καταγγέλλει μέσω των social media ο Απόστολος Αλετράς ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε γνωστοποιήσει την επιθετικότητα του ζώου.

Μάλιστα μετά από άλλες καταγγελίες ο Δήμος με την συνεργασία κτηνιάτρου έστειλε ανθρώπους να περισυλλέξουν το ζώο ώστε να γίνει στείρωση και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις σε κτηνιατρείο της πόλης. Όμως το συνεργείο βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα μετά από καταγγελία φιλοζωικού συλλόγου για παράνομη περισυλλογή.


Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής 40 άνθρωποι δέχθηκαν την επίθεση του συγκεκριμένου ζώου φαίνεται ότι δεν προβληματίζει κανέναν.

Στην ανάρτηση του κ. Αλετρά απάντησε ο γνωστός κτηνίατρος Στάθης Πατσουράκης ο οποίος εκτός από γνώσεις διαθέτει και μεγάλη εμπειρία στην συμπεριφορά των ζώων. Ο κ. Πατσουράκης αναφέρει: «Και επειδή πέρα από την πλάκα, το δάγκωμα από σκύλο δεν είναι καθόλου καλή εμπειρία, πολλές φορές μάλιστα και με τραγικές συνέπειες, κάποιοι ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση. Και μπορεί μεν να είναι βολικό να μεταθέτουμε πάντα την ευθύνη γενικά και αόριστα στο Δήμο, ας δούμε όμως ποιοι συντηρούν αυτή την κατάσταση. Γιατί, φιλοζωία, δεν είναι μόνο το ”βάζω νερό, φαΐ και ωραίες φωτό στο Fb”, είναι κυρίως το ”αναλαμβάνω την ευθύνη που συνεπάγεται η συντήρηση ενός ζώου σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς του”. Γιατί όταν κάποιοι ταΐζουν και ποτίζουν καθημερινά ένα ζώο, λογικό είναι αυτό να αισθάνεται τον τόπο και την εγγύς περιοχή ως τομέα ευθύνης και ιδιοκτησίας του, με αυτονόητο καθήκον να την προστατεύσει από οτιδήποτε το ένστικτό του εκλαμβάνει ως απειλή. Όποιος λοιπόν φροντίζει ένα αδέσποτο ζώο, να αναλαμβάνει και την ευθύνη προς τρίτους όταν αυτό εκδηλώνει επιθετική προσφορά. Όχι λοιπόν μόνο ”κρίμα το ζωάκι, να του βάλουμε νεράκι και φαγάκι” και όταν δαγκώνει, δεν ξέρουμε τίποτα, εδώ γυρνάει, αδέσποτο είναι. Υιοθεσία με Ονοματεπώνυμο επομένως, όποιος είναι τόσο ευαίσθητος και πλήρης ανάληψη των συνεπειών της συμπεριφοράς του».

Μάλλον είναι καιρός να αρχίσουμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις συμβουλές και την άποψη των ειδικών για το κάθε θέμα και εν προκειμένω για το θέμα των αδέσποτων, δεδομένου ότι αφενός πρέπει να προστατευτούν τα ίδια και αφετέρου να προστατευτούν οι πολίτες. Όταν ένα αδέσποτο οδηγηθεί στον κτηνίατρο προκειμένου να στειρωθεί και να εξεταστεί, θα είναι μετά σε θέση να δοθεί για υιοθεσία σε κάποιον που θα το επιθυμεί. Αν όμως παραμένει στον δρόμο διατρέχει πολλούς κινδύνους ενώ παράλληλα ως μέσο άμυνας χρησιμοποιεί την επίθεση με τα γνωστά αποτελέσματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πηγή: aixmi-news.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button