4/11 ο πανελλήνιος μαθητικός Μαθηματικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής»

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 09:00-12:00, και θα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες, θα απαρτίζεται δε από τέσσερα (4) θέματα πλήρους ανάπτυξης σε εξεταστικά κέντρα στο Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο που θα οριστούν σε συνεργασία της ΕΜΕ με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της ΕΜΕ.


Η Ε.Μ.Ε. διοργανώνει κάθε έτος τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς. Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Οι τέσσερις αυτοί διαγωνισμοί χαρακτηρίζονται με τα ονόματα : ΘΑΛΗΣ”,  “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” , “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” και ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ» έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β και Γ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας.

Ο μαθητής που θέλει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στον Διευθυντή του σχολείου του.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Θαλής