Αθλητισμός

3ος Δρόμος Υγείας και Περιπάτου με αφετηρία την Ναύπακτο

 spo-anomalos-dromosΤο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Ελλάδος μετά και την μεγάλη επιτυχία των δυο προηγούμενων ετών και το ρεκόρ συμμετοχών έγινε πλέον θεσμός.
Έτσι και φέτος ο Σύλλογος Δρομέων & Περιπατητών “Το Πάρκο της Αγυιάς”, διοργανώνει στις 08/02/2015 τον 3ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 23,1χλμ, (εκκίνηση 10:00πμ από την Ναύπακτο και τερματισμό στην πλ. Γεωργίου στην Πάτρα), υπό την αιγίδα των ΔΗΜΩΝ ΠΑΤΡΕΩΝ & ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ και με την υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.
 
Συγχρόνως θα πραγματοποιηθούν, για πρώτη χρονιά, ο 1ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 5 χλμ. καθώς και ο 3ος ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 5 χλμ. (εκκίνηση 09:45πμ στο parking της πλαζ στο πάρκο Αγυιάς).
 
Με σκοπό την αναβάθμιση των αγώνων, ο Σύλλογός μας φέτος, φρόντισε για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αποτελεσμάτων
 
Επίσης στον αγώνα των 23,1 χλμ, εκτός της Γενικής κατάταξης και των Ανδρών – Γυναικών οι συμμετέχοντες θα χωριστούν και σε ηλικιακές κατηγορίες:
 
ΑΝΔΡΩΝ μέχρι 29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 άνω,
 
ΓΥΝΑΙΚΩΝ μέχρι 29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 άνω,
 
και θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης του αγώνα, καθώς και οι 3 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της κάθε κατηγορίας, ενώ μετάλλιο θα παραλάβουν όλοι οι αθλητές του αγώνα αυτού.
 
Στον αγώνα των 5χλμ θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης του αγώνα, ενώ μετάλλιο θα παραλάβουν όλοι οι αθλητές του αγώνα αυτού.
 
Στον περίπατο των 5χλμ δεν θα υπάρξουν βραβεύσεις όμως αναμνηστικό μετάλλιο θα παραλάβουν όλοι οι συμμετέχοντες.
 
Αλλαγές στη διαδρομή λόγω έργων στη Γέφυρα
 
Αλλαγές στη διαδρομή του 3ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Πάτρας που πραγματοποιεί την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου ο “Σύλλογος Δρομέων και Περιπατητών στο Πάρκο Αγυιάς” επιφέρουν οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος της Γέφυρας. Λόγω των εργασιών, για τις οποίες ο σύλλογος ενημερώθηκε από τη Γέφυρα Α.Ε. θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσης και ως εκ τούτου οι τροποποίησης της διαδρομής είναι απαραίτητη.
 
Σε σχετικό, έκτακτο, δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρει αναλυτικά τις αλλαγές που θα υπάρξουν:
 
“Στο 10ο χλμ περίπου, μετά την άνοδο στη Γέφυρα από δρόμο περιορισμένης χρήσης, θα κατευθυνθούμε προς το προστατευμένο πεζοδρόμιο της, πλάτους από 1,5μ. έως 1,8μ., στρωμένο με αρίστης ποιότητας άσφαλτο και θα το διασχίσουμε έως και το κλιμακοστάσιο του Ρίου.
 
Από εκεί θα κατεβούμε περίπου 50 σκάλες, 1.5 μ. μήκος, με μεγάλο πλατύσκαλο 3μ., κάθε 15 σκαλοπάτια. 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
 
Στο κατέβασμα της σκάλας, για την δική σας ασφάλεια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η προσπέραση καθώς και η οποιαδήποτε επαφή με άλλο αθλητή. Θα υπάρχουν αρμόδιοι κριτές οι οποίοι θα σημειώσουν την οιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά αθλητή και θα ειδοποιείται η Γραμματεία του αγώνα ώστε ο αθλητής να ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ.
 
Μετά την κάθοδο θα προχωρήσουμε επί της Ποσειδώνος , αριστερά στη Μεγ. Αλεξάνδρου και δεξιά στη Ζαΐμη. 
 
Εν συνεχεία η διαδρομή είναι η γνωστή από την προκήρυξη.
 
Προχωράμε ευθεία επί των οδών Ζαΐμη και Αχιλλέως. Στη Διγενή Ακρίτα στρίβουμε δεξιά και αριστερά στην Ναυσικάς, αριστερά στην Ευήνου και συνέχεια την Αυστραλίας. Στην Λεωφόρο Παναγιώτη Κανελλόπουλου στρίβουμε δεξιά και αριστερά επί της Ηρώων Πολυτεχνείου και από την Πύλη 7 μπαίνουμε στον Λιμένα Πατρών. Κατευθυνόμαστε αριστερά και πάνω στην πλατεία 3 Συμμάχων και εν συνεχεία στον πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου.
 
Ανεβαίνουμε την Αγ. Νικολάου και στην οδό Μαιζώνος κατευθυνόμαστε δεξιά έως και την πλατεία Γεωργίου όπου θα γίνει ο τερματισμός.
 
Παρακαλώ σημειώστε ότι το πεζοδρόμιο της Γέφυρας χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι από αθλητές που συμμετείχαν σε νυχτερινό αγώνα και δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα.
 
Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής δεν επιθυμεί να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή να μας ενημερώσει έως την Παρασκευή 06.02.15 ώστε να διαγραφεί η συμμετοχή του και να του επιστραφεί το ποσό συμμετοχής.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close