Θέατρο

30ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων: Πρεμιέρα με «Αντιγόνη» και παράλληλες εκδηλώσεις

pol-oiniades-premiera1Με  επιτυχία  πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την έναρξη του 30ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, το οποίο διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Εκτός της παράστασης, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ  κατά το διήμερο 22 και 23 Ιουλίου περιλάμβανε επίσης παράλληλες εκδηλώσεις όπως βιβλιοπαρουσίαση,  διεξαγωγή ημερίδας και σεμιναρίου σχετικά με την τέχνη του Θεάτρου.

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στο χώρο του κτιρίου «Συγγρού» στην Κατοχή Οινιάδων, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου»,  η εκδήλωση παρουσίασης του τετράγλωσσου ενημερωτικού οδηγού «Οινιάδες – Μια αρχαία Ακαρνανική πολιτεία» του Γεώργιου Ν. Ρόμπολα.
pol-oiniades-premiera7 Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση συνεχάρη το δημιουργό Γ. Ρόμπολα, καθώς επίσης τον ιδρυτή του ιστορικού μουσείου «Διέξοδος» Ν. Κορδόση για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας. Μιλώντας δε για το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου σημείωσε ότι «…Αποτελεί ένα κορυφαίο θεσμό πολιτισμού για το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αλλά και την περιοχή, για τον οποίο φέτος καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια προκειμένου να πλαισιωθεί τόσο με κορυφαίες παραστάσεις, αλλά και ιδιαίτερα αξιόλογες εκδηλώσεις, που στόχο έχουν την περαιτέρω αναβάθμισή το. Στόχος μας, είναι να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο  πολιτιστικής δραστηριότητας  εστιάζοντας στην έννοια, το ρόλο και τη   σημασία του θεσμού. Η περιοχή μας άλλωστε, έχει βαθιές και μακραίωνες ρίζες στην ιστορία και τον πολιτισμό».
pol-oiniades-premiera12  Το πρωί του Σαββάτου 23 Ιουλίου στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Αρχαίο Ελληνικό Δράμα και Θέατρο», στην οποία συμμετείχαν με ομιλίες τους η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας – Αρχαιολόγος Ολυμπία Βικάτου, ο αν. Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών Μάρτιν Κρέμπ, η λέκτορας του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Παν/μίου Πατρών Ελένη Καράμπελα και ο Φιλόλογος – Θεατρολόγος Γιώργος Μικέλης.

Στην ημερίδα επίσης παρευρέθηκε ο ηθοποιός Χρήστος Καλαβρούζος.

Το βράδυ του Σαββάτου23/7,  το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιελάμβανε την παρουσίαση της τραγωδίας του Σοφοκλή «Αντιγόνη»  με τους Νικήτα Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά και Σταύρο Ζαλμά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η παράσταση χειροκροτήθηκε θερμά από το πολυπληθές κοινό για την εξαίρετη ερμηνεία των ηθοποιών της.

Το πρόγραμμα του 30ου Φεστιβάλ Οινιάδων, συνεχίζεται την Τετάρτη 3 Αυγούστου με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος».
pol-oiniades-premiera2

pol-oiniades-premiera3

pol-oiniades-premiera4

pol-oiniades-premiera5

pol-oiniades-premiera6

pol-oiniades-premiera7

pol-oiniades-premiera8

pol-oiniades-premiera9

pol-oiniades-premiera10

pol-oiniades-premiera11

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button