ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (φωτο)

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα.

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου  διαγωνίστηκε στην κατηγορία Regular Λυκείου και παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο το ρομπότ που κατασκεύασε και προγραμμάτισε χρησιμοποιώντας το Πακέτο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της LEGO, Mindstorms NXT 2.0 το οποίο χορηγήθηκε στο σχολείο του 2ου ΕΠΑΛ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το σχολείο έλαβε μέρος σε διαγωνισμό επιπέδου Ολυμπιάδας. Συναγωνίστηκε με είκοσι δημόσια και ιδιωτικά σχολεία απ’ όλη την επικράτεια επιτυγχάνοντας την ενδέκατη θέση.
Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας ήταν “Food matters” και αναφερόταν στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα. Στην εποχή μας που η αυξητική τάση του πληθυσμού επελαύνει , η σίτιση δεν αποτελεί μόνο το κυρίαρχο πρόβλημα , αλλά και το ζητούμενο .
Στην αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές Κοντογιάννης Ραφαήλ, Μαυρέλης Γεώργιος και Σακαρέλλης Χρήστος, που αποτελούν μέλη της ομάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με προπονητές τους καθηγητές πληροφορικής του σχολείου, κ. Άγγελο Τίτη, κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα, κ. Μαρκή Γεώργιο, κ . Λουρόπουλο Αθανάσιο και την κ. Γεωργίου Ειρήνη.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad) είναι μια παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Φέρνει σε επαφή παιδιά και νέους απ’ όλο τον κόσμο, με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

“Συγχαίρουμε ιδιαίτερα όλους τους συντελεστές και ευχόμαστε να συνεχίσουν το έργο τους με το ίδιο μεράκι και πάθος που τους διακρίνει!”, καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button