ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Ψηφιακό θερμοκήπιο και εργοστάσιο διαλογής – συσκευασίας προϊόντων από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

Στο πλαίσιο του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Την Παρασκευή 16/4/2021, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (https://digifest.info), το 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε με την τιτλοφορούμενη δημιουργία: «Αυτοματισμοί και 3D εκτυπώσεις».

Το έργο που υλοποιήθηκε περιλαμβάνει ένα θερμοκήπιο στο οποίο ενσωματώνεται ένα εργοστάσιο διαλογής – συσκευασίας προϊόντων (μακέτα), οι λειτουργίες του οποίου είναι αυτοματοποιημένες. Το project αυτό αποτελεί μια βελτίωση και αναβάθμιση της δράσης που είχε υλοποιηθεί τη σχολική χρονιά 2019-20. Σ αυτό ενσωματωθήκαν μηχανισμοί αυτοματισμού στα 3D-εκτυπωμένα στοιχεία. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά σε αυτόματη κίνηση του φωτοβολταϊκού με βάση τη κίνηση του ήλιου, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης όλων των αυτοματισμών στο Διαδίκτυο Των Πραγμάτων (IOT).

Το έργο το οποίο προτάθηκε από τον κ. Παπαδάκη Σπυρίδωνα, Οργανωτικό Συντονιστή ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας και Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Πληροφορικής (ΠΕ86) και παρουσιάστηκε σε πανελλαδικό επίπεδο.

Επισημαίνεται επίσης, ότι παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος και λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης από την πανδημία, η ομάδα Ρομποτικής του 2 ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου κατάφερε να ολοκληρώσει την κατασκευή. Μια κατασκευή που αποτελεί τεχνολογικό επίτευγμα και συνδυάζει το καινοτόμο πνεύμα με τη γνώση δίνοντας στους μαθητές ερεθίσματα και κίνητρα για μάθηση και επαγγελματική διέξοδο.

Την παρουσίαση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://prezi.com/p/9wp3scaqoklj/3d/

και στην ιστοσελίδα του σχολείου:
http://2epal-agrin.ait.sch.gr

Η σελίδα του έργου είναι:
https://www.facebook.com/robotics2epal

«Κλείνοντας αξίζει να συγχαρούμε την ομάδα Ρομποτικής που απαρτίζεται από τους μαθητές:
Τσίντζουρα Αικατερίνη, Ανδριόπουλο Ανδρόνικο, Κουκορέτση Ευθύμιος, Νικολόπουλο Φίλιππο, Καραγιώργο Δημήτριο, Κωσταρέλλο Κωνσταντίνο και τους εκπαιδευτικούς: Παπαθανασίου Λεωνίδα ΠΕ86, Μαρκή Γεώργιο ΠΕ86 Πληροφορικής, Λουρόπουλο Αθανάσιος ΤΕ1.13 Προγραμματιστών, Τίτη Άγγελο ΠΕ86 Πληροφορικής, Γεωργίου Ειρήνη ΠΕ86 Πληροφορικής οι οποίοι καθοδηγούν τους μαθητές με παιδαγωγική ευαισθησία και επιστημονική κατάρτιση», καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button