Γεγονότα

«212 πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2014 στην Αιτωλοακαρνανία»

geg-pyrosvestiki-synentefxi1

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η αντιπυρική περίοδος για τη Δυτική Ελλάδα και την Αιτωλοακαρνανία ειδικότερα, ανέφεραν οι Νικολακόπουλος, Βασιλάκης και Μπόκας σε συνέντευξη τύπου

Στην άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών απέδωσε ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Νικολακόπουλος την καλή έκβαση της φετινής αντιπυρικής περιόδου στη Δυτική Ελλάδα γενικότερα και την Αιτωλοακαρνανία ειδικότερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η συνέντευξη δόθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, με αφορμή τη σημερινή ημέρα τιμής και μνήμης στους πεσόντες στο καθήκον πυροσβέστες και το μνημόσυνο που τελέστηκε το πρωί στη μνήμη του Πυρονόμου Ιωάννη Κωστάκη, που υπηρετούσε στην Π.Υ. Αγρινίου.

geg-pirosbestiki-sinenteuksi5

Στη συνέντευξη παρευρέθησαν και μίλησαν ο υποδιοικητής νομού Αιτωλοακαρνανίας, διοικητής της Π.Υ. Αμφιλοχίας, αντιπύραρχος κ. Βασιλάκης και ο διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου κ. Χριστόφορος Μπόκας.

«Σίγουρα φέτος βοήθησε ο καιρός, αλλά φωτιές είχαμε και μάλιστα σοβαρές. Σημειώθηκαν μάλιστα και ταυτόχρονα συμβάντα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, έφερε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη κατάσβεσή τους. Δεν είχαμε συμβάν που να μην είχε ελεγχθεί η φωτιά μέχρι το βράδυ», ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο, στην Αιτωλοακαρνανία εκδηλώθηκαν φέτος το καλοκαίρι 212 πυρκαγιές, αρκετές εκ των οποίων δύσκολες.

Τα καμένα στρέμματα στον νομό ήταν 1.176, εκ των οποίων τα περισσότερα κάηκαν τον Αύγουστο, εξήγησε από πλευράς του ο κ. Βασιλάκης. Ο ίδιος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους δήμους για την προσφορά πυροσβεστικών οχημάτων, τους εθελοντές, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες που ενημέρωναν άμεσα όταν κάποιο περιστατικό έπεφτε στην αντίληψή τους.

geg-pirosbestiki-sinenteuksi2

Όπως και οι κ. Νικολόπουλος και Βασιλάκης, έτσι και ο κ. Μπόκας, μίλησε για τον ήρωα, όπως χαρακτήρισε, τον πεσόντα στο καθήκον Ιωάννη Κωστάκη και για την τιμή της Π.Υ. Αγρινίου να μπορεί να τον μνημονεύει και να τιμά κάθε χρόνο τον ήρωα της.

«Η Π.Υ. Αγρινίου καλύπτει τα ¾ του νομού. Εκτός από δασικά, απασχολούμαστε και με αστικά συμβάντα», είπε ο κ. Μποκας, που ανέφερε πως η Π.Υ. Αγρινίου έχασε φέτος από πυρκαγιές μόνο 35 στρέμματα δασικού πλούτου.

DSCN4046

Ερωτώμενος για τα θέματα πυρασφαλείας και για τις σχετικές αδειοδοτήσεις που εκκρεμούσαν για τη λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου Αγρινίου «Άνεσις», ο κ. Μπόκας τόνισε πως από πλευράς  Π.Υ. Αγρινίου, ο «Άνεσις» πλέον πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις πυρασφαλείας. Για το αν υπάρχουν κι άλλα δημόσια κτήρια στην περιοχή που δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για  πυρασφάλεια, ο διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου εξήγησε ότι «όταν μιλάμε για δημόσια κτήρια, οι εντολές έρχονται άνωθεν» και πως υπάρχει αλληλογραφία για να γίνουν τα προβλεπόμενα και για τέτοιες περιπτώσεις. «Όταν όμως ένα δημόσιο κτήριο υποβάλλει τον προϋπολογισμό του και  δεν έχει εγκριθεί ,υπάρχουν πιθανών κολλήματα. Εμάς μας ενδιαφέρουν περισσότερο τα κτήρια που συναθροίζεται κοινό», ανέφερε ο κ. Μπόκας.

geg-pirosbestiki-sinenteuksi3

Ο κ. Μπόκας μίλησε και για τη χειμερινή περίοδο και τα όσα οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν. Όπως εξήγησε, έγιναν οι σχετικές συναντήσεις μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών για τον συντονισμό της αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ τόνισε πως πρέπει να καθαριστούν καλά οι καμινάδες, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, αλλά και οι σοβαρές από την αιθάλη επιπτώσεις στην υγεία. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close