Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

20ο Δημ. Σχολείο Αγρινίου: Μαθητές του ΖΕΠ έφτιαξαν και πούλησαν εφημερίδα για την ενίσχυση της «Φλόγας»

«Εφημερίδες. Τα νέα του ΖΕΠ. Στηρίξτε τη Φλόγα». Αυτό  ήταν το σύνθημα των μαθητών του ΖΕΠ (Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας – Τμήμα Υποδοχής) του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, όταν πουλούσαν στο χώρο του σχολείου τις εφημερίδες, τις οποίες οι ίδιοι συνέταξαν, με σκοπό να στηρίξουν, με τα έσοδα από την πώλησή τους, τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Ειδικότερα, οι μαθητές αφού πραγματοποίησαν σχολαστική έρευνα στο διαδίκτυο, έγραψαν άρθρα, επιλέγοντας το θέμα της αρεσκείας τους, έτσι ώστε να συντάξουν την πρώτη τους σχολική εφημερίδα.


Στη συνέχεια, επιμελήθηκαν γραφιστικά την παρουσίαση της εφημερίδας με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού τους και κατόπιν εκτύπωσαν την τελική τους δουλειά με την αρωγή της διεύθυνσης του σχολείου. Προετοιμάζοντας το έδαφος για την πώληση των εφημερίδων μάλιστα, κατά τη διάρκεια παρουσίας των γονέων των συμμαθητών τους για ενημέρωση, έστησαν ένα “περίπτερο” μέσα στο σχολείο και αναλαμβάνοντας ο καθένας το πόστο του προχώρησαν στην πώληση όλων των αντιτύπων.

Τέλος, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, επισκέφθηκε το σχολείο η αντιπρόσωπος της “ΦΛΟΓΑΣ” , για να παραλάβει προσωπικά τη δωρεά των μαθητών του τμήματος ΖΕΠ, να τους μιλήσει για την αξία της εθελοντικής δραστηριοποίησης και να τους ευχαριστήσει θερμά για τη συνεισφορά τους στο ιερό έργο του συλλόγου. Οι μαθητές του ΖΕΠ την αποχαιρέτησαν με μια αγκαλιά κι ένα χαμόγελο στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στα παιδιά της “ΦΛΟΓΑΣ”, ότι «δεν είναι μόνα στον Αγώνα που δίνουν».

Δείτε την εφημερίδα εδώ:

zep (2)

zep (3)

zep (4)

zep (5)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button