ΔιεθνήΡοή Ειδήσεων

2020: Η πιο θανατηφόρα χρονιά στην αμερικανική ιστορία με 3 εκατομμύρια νεκρούς

Ένα απέραντο νεκροταφείο είναι πλέον οι ΗΠΑ που ζουν την χειρότερη χρονιά στην ιστορία τους από πλευράς θανάτων. Κάθε 33 δευτερόλεπτα πέθαινε και ένας αμερικανός την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από το CDC οι ΗΠΑ θα έχουν θρηνήσει 3,2 εκατομμύρια νεκρούς το 2020 ποσοστό 15% πάνω από το 2019 που πέθαναν 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι.


Το ποσοστό αυτό ξεπερνάει αυτό του 1918 όταν δεκάδες χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανοί χάθηκαν από την πανδημία της γρίπης. Οι θάνατοι αναμένεται να αυξηθούν και άλλο όταν θα προστεθούν και οι νεκροί από τον μήνα Δεκέμβριο στο σύνολό του. Ο κορονοϊός σκότωσε μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς.

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η πιο θανατηφόρα στην πανδημία με πάνω από 18.000 νεκρούς και σίγουρα ο Δεκέμβριος θα είναι ο πιο μαύρος μήνας της πανδημίας.

Μόνο τις πρώτες 21 ημέρες του Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί 50.996 νεκροί. Οι θάνατοι αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε 22 Πολιτείες. Και οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι νεκροί θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο μετά τις γιορτές.

Νοσοκομεία σε όλη την χώρα είναι στα όριά τους και το επόμενο διάστημα οι εισαγωγές θα αυξηθούν και άλλο.

Παρότι πλέον η χώρα κάνει εμβολιασμούς με δυο εμβόλια, αυτό της Pfizer και αυτό της Moderna, θα χρειαστούν μήνες για να χτιστεί η λεγόμενη ανοσία.

Τρίτη αιτία θανάτου

Ο κορονοϊός ήταν η τρίτη αιτία θανάτου φέτος στις ΗΠΑ πίσω από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Για κάποιες συγκεκριμένες χρονικές περιόδους ο κορονοϊός ήταν η πρώτη αιτία θανάτου. Όμως, αυτό που δεν έχει προσμετρηθεί και θεωρείται ότι ίσως συνδέεται με τον κορονοϊό είναι η έξαρση θανατηφόρων περιστατικών πνευμονίας που απλά δεν καταγράφηκαν ως θάνατοι από Covid19.

Αυτό που καταγράφηκε επίσης είναι ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός θανάτων από καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και άνοια. Πολλοί από αυτούς σύμφωνα με τους ειδικούς συνδέονται με τον Covid κι αυτό γιατί εξαιτίας του κορονοϊού οι ασθενείς αυτοί δεν είχαν την κατάλληλη φροντίδα που θα είχαν σε συνθήκες μη πανδημίας.

Αυτό που επίσης είναι αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία καταγράφηκαν πάνω από 81.000 θάνατοι από ναρκωτικά ή υπερδοσολογία φαρμάκων.

Πλέον οι ειδικοί αναφέρουν ότι όταν ολοκληρωθεί αυτός ο ζοφερός απολογισμός θα βρεθούν στην μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά τρία ολόκληρα χρόνια.

Πηγή: newsit.gr

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button