ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

2.780.972 ευρώ για παρεμβασεις οδικης ασφάλειας στον δήμο Ναυπακτιας

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης έργων σε 59 δήμους της χώρας

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ένταξη έργων 59 Δήμων της Χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 196.917.118,72 ευρώ, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στον Άξονα «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας». Ολοκληρώνεται, έτσι, η πρώτη φάση έκδοσης Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την Οδική Ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, εντάχθηκαν 295 εκατ. ευρώ για τις 12 Περιφέρειες της χώρας.


Ειδικότερα, χρηματοδοτούνται στοχευμένες επεμβάσεις, βελτιώσεις και τροποποιήσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου, με τα αναμενόμενα αποτελέσματα, στις ευρύτερες περιοχές παρέμβασης, από την υλοποίηση των έργων να είναι:

-η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου
-η μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας του οδοφωτισμού λόγω εφαρμογής led
-η βελτίωση της ποιότητας και της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος
-η βελτίωση της προσβασιμότητας/μετακινήσεων
-η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του υπαίθριου δημόσιου χώρου
-η μείωση των ρύπων από τις μετακινήσεις
-η εξοικονόμηση φυσικών πόρων
-η αύξηση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου
-η διευκόλυνση κυκλοφορίας στα πεζοδρόμια πεζών και ΑμεΑ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Το είπαμε και το κάναμε: Ένα μεγάλο βήμα για την οδική ασφάλεια, με εντάξεις έργων συνολικού ύψους 492 εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Χρηματοδοτούμε τους Δήμους και τις Περιφέρειες, που έχουν ανάγκη να βελτιώσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου τους, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και την μεγαλύτερη ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη για την άψογη συνεργασία. Είναι η πρώτη φορά που μία Κυβέρνηση στη χώρα μας, η σημερινή Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρεί με ένα Εθνικό Σχέδιο να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τις ζωές των ανθρώπων στην άσφαλτο, το σύστημα υγείας και την ελληνική οικονομία».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε:

«Μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» εισέρχονται, άμεσα, σε τροχιά υλοποίησης έργα, συνολικού προϋπολογισμού 492 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο εθνικό στόχο, αυτόν της οδικής ασφάλειας των πολιτών. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένα πολύτιμο, αναπτυξιακό εργαλείο και από την πλήρη αξιοποίησή του μας δίνεται η δυνατότητα, προωθώντας πρωτοβουλίες όπως η παρούσα, να βελτιώσουμε, αισθητά, την καθημερινότητα των πολιτών».

Στον δήμο Ναυπακτίας, η παρέμβαση προβλέπει την κατασκευή πρότυπων μη σηματοδοτούμενων διαβάσεων σε επιλεγμένα σημεία μειωμένης οδικής ασφάλειας, στους οδικούς άξονες αρμοδιότητας του δήμου.
Αντικείμενο του έργου είναι η εγκατάσταση εξοπλισμού και οι εργασίες που θα εκτελεστούν προκειμένου μια απλή μη σηματοδοτούμενη διάβαση πεζών να αναβαθμιστεί σε πρότυπη. Στον εξοπλισμό ενδεικτικά περιλαμβάνονται: συσκευές αφής πεζών, συσκευές σήμανσης τύπου LED, εργασίες αποκατάστασης διαγράμμισης κ.α. Θα αναβαθμιστούν συνολικά 44 διαβάσεις πεζών σε πρότυπες.
Το εργο έχει προυπολογισμό 2.780.972,47

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button