Δυτική Ελλάδα

16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου: Ενημέρωση σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό

koi-sxoleio-ekfovismos Οι μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου παρακολούθησαν στις 12/2/2015, με μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο κατά της σχολικής βίας και το «Χαμόγελο του Παιδιού», με καθοδηγήτρια την Ψυχολόγο κ. Μαρία Τσονοπούλου.
Στόχος του προγράμματος που υλοποιήθηκε εντός του διδακτικού ωραρίου ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τις μορφές βίας και τις επιπτώσεις της στον ψυχισμό μας.
Η κ. Τσονοπούλου με την αμεσότητα του λόγου της κέντρισε το ενδιαφέρον των μικρών ακροατών και ακολούθησαν βιωματικές δράσεις και εποικοδομητικός διάλογος.
Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση – ομιλία για τους γονείς με θέμα: «ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ – ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ», με ομιλήτρια την κ. Τσονοπούλου.
Στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητική και ωφέλιμη συζήτηση.
“Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την καθοδηγήτρια Ψυχολόγο κ. Τσονοπούλου Μαρία για την καθοριστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης”, αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close