Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Tο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και το Νηπιαγωγείο Στράτου στο Ειδικό Νηπιαγωγείο “Μαρία Δημάδη” (φωτο)

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές του 14ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου και του Νηπιαγωγείου Στράτου, επισκέφθηκαν το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγρινίου “Μαρία Δημάδη” με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με αναπηρία.

Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Κωνσταντίνα Μπάδα και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αγρινίου ενημέρωσαν σχετικά με τις δομές Ειδικής Εκπαίδευσης και απάντησαν στα πολλά και εύστοχα ερωτήματα.


Παρουσίασαν τις εγκαταστάσεις του σχολείου και τις πλευρές της εξατομικευμένης φροντίδας των μαθητών με αναπηρία και πραγματοποίησαν μαζί εικαστικές δημιουργίες με θέμα τις γιορτές των Χριστουγέννων στα πλαίσια δράσεων συνεκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Η επίσκεψη οργανώθηκε από τις νηπιαγωγούς και προϊστάμενες Παπασωτήρη Γαρυφαλιά και Σαΐτη Θεοδότη, με σκοπό την ανάδειξη καλών πρακτικών στο πεδίο της ειδικής αγωγής και της ενταξιακής εκπαίδευσης και την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σε ζητήματα που αφορούν την αναπηρία.

«Οι άνθρωποι με αναπηρίες ανεξάρτητα από την έκταση της δυσλειτουργίας τους, έχουν μια απεριόριστη δυνατότητα να γίνουν όχι αυτοί που θέλουμε εμείς αλλά αυτοί που υπάρχουν μέσα τους».


ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button