ΕκδηλώσειςΡοή Ειδήσεων

12ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ (φωτο)

Με τη συμμετοχή δεκάδων καταρτιζομένων και με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2019 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Μια εκπαιδευτική διαδικασία, η όποια πραγματοποιείται για 12η συνεχή χρονιά στο Αγρίνιο, το οποίο τις ήμερες αυτές καθίσταται σημείο αναφοράς μεταξύ των ανθρώπων των λαϊκών μας παραδόσεων και του πολιτισμού της πατρίδας μας γενικότερα.

Όπως δε χαρακτηριστικά τόνισε ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ κ. Δημοσθένης Καπώνης κατά την έναρξη των εργασιών του, το κύρος των εισηγητών του σεμιναρίου και η αθρόα συμμετοχή καταρτιζόμενων από όλες τις περιοχές της χώρας, του προσδίδουν υπερτοπικό χαρακτήρα καθιστώντας παράλληλα την πόλη μας κομβικό σημείο πολιτισμικών διεργασιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν από τους συντελεστές του οι παρακάτω δραστηριότητες:

Την πρώτη ημέρα οι εργασίες του σεμιναρίου ξεκίνησαν μέσα από μια εναλλασσόμενη θεωρητική και πρακτική διδασκαλία ανά διδασκόμενη γεωγραφική ενότητα και αφού προηγήθηκε εκ μέρους των εισηγητών η απαραίτητη γνωριμία των καταρτιζομένων με τα ειδικότερα χορευτικά, ενδυματολογικά και πολιτισμικά τους χαρακτηριστικά.

Στην πρώτη ενότητα αντικείμενο ήταν οι Χοροί και Τραγούδια από την Λήμνο και το Ρεΐζντερε Ερυθραίας της Μικράς Ασίας με εισηγητή τον κ. Θανάση Χαλκά.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ενότητα με Χορούς και Τραγούδια από την περιοχή της Αριδαίας με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Ιωάννου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας την πρακτική εξάσκηση των καταρτιζομένων συνόδευε κατά περίπτωση η φημισμένη παραδοσιακή ορχήστρα της Δ. Μακεδονίας Χάλκινα Ηχοχρώματα και η σπουδαία Αγρινιώτικη ορχήστρα Sibe Μόρια

Τη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου η επιμορφωτική διαδικασία συνεχίστηκε δίδοντας έμφαση στην πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων πάνω σε επιμέρους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Σάββατο βράδυ πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη και ξεχωριστή παραδοσιακή μουσικό – χορευτική βραδιά σε αίθουσα της πόλης, με ορχήστρες που συμμετείχαν στο σεμινάριο.

Για τα παραπάνω ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της Γ.Ε.Α κ. Δημοσθένης Καπώνης, ευχαριστεί ιδιαίτερα όλες τις χορεύτριες και τους χορευτές που συμμετείχαν στις εργασίες του σεμιναρίου, τους εισηγητές κ. Θανάση Χαλκά και κ. Δημήτρη Ιωάννου, καθώς επίσης τον χοροδιδάσκαλο του Ομίλου και συντονιστή του σεμιναρίου κ. Γεώργιο Τσελίκα.

Επίσης, ευχαριστεί πολύ, όλους τους φορείς και τους συλλόγους από το Αγρίνιο και τις άλλες περιοχές του Νομού και της χώρας, που έλαβαν μέρος και υποστήριξαν το σεμινάριο, καθώς επίσης και τα μέλη των ορχηστρών που έλαβαν μέρος στις εργασίες του σεμιναρίου αλλά και στο γλέντι.

Τέλος, ευχαριστεί πολύ το προσωπικό της ΓΕΑ που συνέβαλε στην οργανωτική επιτυχία του σεμιναρίου, καθώς επίσης και σε όλα τα Μέσα Επικοινωνίας του τόπου μας για την προβολή και τη δημοσιοποίηση των εργασιών του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button