Γεγονότα

12 κάτοικοι αποκλεισμένοι στην Γραμμένη Οξυά – ποια η κατάσταση σε χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας (video)

geg-grammeni-oxya1Απελπισμένοι είναι πλέον οι κάτοικοι του χωριού Γραμμένη Οξιά της Ορεινής Ναυπακτίας, αφού πλέον συμπληρώνουν 10 ημέρες χωρίς πρόσβαση σε άλλες περιοχές, χωρίς τρόπο, ουσιαστικά, να φύγουν από τα σπίτια τους.

Όπως αναφέρει στην τηλεόραση του lepanto και στον ρεπόρτερ Σωτήρη Καρέλη ο πρώην πρόεδρος του χωριού Βασίλης Βήττας, μετά από έξι ημέρες αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές συνδέσεις, όμως, 12 κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένη στη Γραμμένη Οξιά και κάποιοι ακόμη σε δυο κοντινούς οικισμούς.

Ο κ. Βήττας επιρρίπτει ευθύνες στους αρμοδίους, λέγοντας πως παλαιότερα που ο δρόμος είχε καταπέσει και πάλι λόγω καιρικών φαινομένων, είχε άμεσα αποκατασταθεί, ενώ τώρα οι αρμόδιοι, αντί να αποκαθιστούν τα 15 μέτρα στα οποία παρουσιάζει πρόβλημα ο δρόμος, επιχειρούν νέα διάνοιξη. «Μέχρι το Πάσχα πιστεύω ότι θα τον έχουν φτιάξει», λέει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βήττα και τα όσα αναφέρει στην τηλεόραση του lepanto, τις δύο ημέρες πριν χιονίσει, που ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, δεν έγιναν καθόλου εργασίες.

Καλύτερη είναι η κατάσταση στην Περίστα του δήμου Ναυπακτίας, όπου επίσης η ηλεκτροδότηση και η τηλεφωνική επικοινωνία έχουν  αποκατασταθεί. Οι κατολισθήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού κ. Δημήτρη Πελέκη έχουν προς το παρών σταματήσει, πρέπει όμως άμεσα να καθαριστούν τα ρέματα. Καθιζήσεις και ανοίγματα στους δρόμους του χωριού έχουν προκαλέσει σοβαρές φθορές σε οικίες. Μάλιστα, κλιμάκιο του ΤΕΕ επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο το χωριό και συνέστησε οι κάτοικοι των οποίων οι οικίες κινδυνεύουν, να αφήσουν, προς το παρόν, τα  σπίτια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close