Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Σε αναζήτηση υποψηφίου ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αποχώρηση του Δημήτρη Τραπεζιώτη από την κούρσα για τον δήμο Αγρινίου, δημιουργεί νέα δεδομένα στον χώρο της κεντροαριστεράς και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κομματικά στελέχη, που ήρθαν μάλιστα σε οξύτατη αντιπαράθεση με τον τέως δήμαρχο Θεστιέων, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, για την εξεύρεση υποψηφίου, που καλείται να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.


Να είναι δηλαδή εκείνος, που θα συσπειρώσει ψηφοφόρους του κόμματος και θα προλάβει να προβεί σε συγκρότηση αξιόμαχου ψηφοδελτίου, στην ανακοίνωση προγράμματος, αλλά βέβαια και στην καταγραφή ενός ποσοστού που δεν θα είναι αξιώτικο για το κυβερνών κόμμα.

Με λίγα λόγια, αναζητείται ένας… θαυματοποιός, ή ένα θύμα, κατά πολλούς…

Πληροφορίες λένε, πως έχουν γίνει ήδη κρούσεις σε γνωστά τοπικά στελέχη, αλλά προς το παρόν εισπράττονται αρνήσεις. Ειδικότερα, νέα στελέχη θεωρούν κάτι σαν “πολιτική αυτοκτονία” το να κατέλθουν απροετοίμαστοι την τελευταία στιγμή, και να δώσουν μια μάχη για την “τιμή των όπλων”.

Και οι παλιότεροι όμως δεν καλοβλέπουν την προοπτική αυτή, μιας και τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα και το κυβερνών κόμμα στο τοπικό επίπεδο δείχνει πως αυτοπαγιδεύθηκε, παρουσιάζοντας μια  αδιέξοδη εικόνα που έχει και στον δήμο Μεσολογγίου.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο κ. Τράπεζιώτης, που σε κάθε περίπτωση έχει το ακροατήριο και τους υποστηρικτές του στην περιοχή, κατήγγειλε πρακτικές υπονόμευσης, “δείχνοντας” σε συγκεκριμένα πρόσωπα, καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολα διεχειρίσιμη για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Σε επικοινωνία που είχε το agriniopress.gr με τον Λεωνίδα Διονυσόπουλο, ο ίδιος δεν διέψευσε ούτε και επιβεβαίωσε τα όσα διακινούνται περί ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον ίδιο μετά την αποχώρηση Τραπεζιώτη. Σε σχετική ερώτηση, απάντησε πως «υπάρχουν διάφορες σκέψεις και μελετώνται όλα τα ενδεχόμενα» : « είναι μια μεγάλη συζήτηση σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Η απόφαση θα είναι συλλογική, θα παρθεί συνολικά από τα όργανα. Δεν έχουν σημασία οι προθέσεις και μόνο του κάθε ενός…»

Ο ίδιος δε θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του Δημήτρη Τραπεζιώτη, «έβγαλε μιαν ανακοίνωση εξηγώντας τη θέση του αναλυτικά, δε θέλω να τον μεταφράσω», είπε συγκεκριμένα, τονίζοντας πως η απόφασή του είναι σε κάθε περίπτωση, σεβαστή.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button