sliderΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Οριστικό: Αποχώρησε με αιχμές ο Δημήτρης Τραπεζιώτης

Επιβεβαίωση του agriniopress.gr

Όπως αναμένονταν και με μια σκληρή ανακοίνωση ο τέως δήμαρχος Θεστιέων, ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητας του από τη διεκδίκηση του δήμου Αγρινίου.

Ο κ. Τραπεζιώτης αφήνει σαφείς αιχμές σε βάρος του Θάνου Μωραϊτη,  κάνοντας μεταξύ άλλων για “κέντρα” που εργάστηκαν  συστηματικά και μεθοδικά για την αποδυνάμωση της προσπάθειας του. 

Αρνητικά πάντως ήδη σχολιάζεται το γεγονός ότι ο κ. Τραπεζιώτης δεν κάνει καμιά αναφορά στις δικές του ευθύνες για την αποτυχία του εγχειρήματος του.

Γράφει συγκεκριμένα:

“Η ΑΝΑΙΔΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ  Ή  Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ –  ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ; ΜΑ, ΤΑ ΜΕΣΑ ΦΥΣΙΚΑ

Πριν μερικούς μήνες απηύθυνα μαζί με τους συνεργάτες μου – δημοτικούς συμβούλους, μια πρόταση – πρόσκληση για τη δημιουργία ενός ευρέος Δημοκρατικού και Προοδευτικού Μετώπου που θα συμμετείχε ως Ανεξάρτητος εκλογικός Συνδυασμός, μακράν των κομματικών σκοπιμοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Στην πορεία διαπίστωσα ότι συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας δεν επιθυμούσαν την ενοποίηση του Δημοκρατικού χώρου με τη δημιουργία ενός τέτοιου Ανεξάρτητου εκλογικού Συνδυασμού, αλλά προωθούσαν την εγκατάσταση στην περιοχή μας μιας νέας μορφής πατρωνίας με την επιλογή και πολιτική υποστήριξη προσώπων τα οποία με την εκλογή τους θα ανταποδώσουν την παροχή στους υποστηρικτές τους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους και διευκολύνοντας τις υποθέσεις τους.

Επίσης, παράγοντες μανιακοί της εξουσίας και δημόσια πρόσωπα με θέσεις ευθύνης στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου μας  εργάστηκαν  συστηματικά και μεθοδικά για την αποδυνάμωση της ανωτέρω προσπάθειας, προκειμένου να ευδοκιμήσουν οι προσωπικοί και πολιτικοί  τους σχεδιασμοί.  Ακόμη, πρόσωπα  που απολαμβάνουν  έμμισθες θέσεις και αξιώματα  και  ευλόγως αξιώθηκε η συμμετοχή τους στην ανωτέρω προσπάθεια, ήταν αυτά που κυρίως και πρωτίστως  υπονόμευσαν ή  αρνήθηκαν να συμμετέχουν σ΄ αυτή.

Επειδή είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι πρόσωπα γνωστά σε όλους πλαισίωσαν αυτή την προσπάθεια υποκριτικά, διότι παράλληλα ενίσχυαν αποδεδειγμένα έτερο εκλογικό συνδυασμό.

Επειδή με την τοπική αυτοδιοίκηση είχα πάντα μία σχέση πάθους και αλήθειας και προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να ανταποκριθώ στην εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες και στις υποχρεώσεις μου που απορρέουν από αυτήν με εντιμότητα, πληρότητα και επάρκεια.

Επειδή η συμμετοχή μου στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν ήταν ούτε φιλοδοξία ούτε ματαιοδοξία, αλλά μία βαθιά εσωτερική ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μου τις γνώσεις και την εμπειρία μου, που απέκτησα από τη συμμετοχή μου στους θεσμούς της κοινωνίας και του κράτους με μία οραματική σκέψη για την περιοχή μας και με ιδέες που είχαν το στοιχείο της καινοτομίας.

Επειδή, όντας συνεπής στη μέχρι σήμερα πορεία μου, δεν ανέχομαι η υποψηφιότητά μου να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ή να ενταχθεί στους προσωπικούς και πολιτικούς σχεδιασμούς τοπικών παραγόντων και άλλων δημοσίων προσώπων που κατέχουν μάλιστα αξιώματα και  εμφανίζονται με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Πρωτέα – Ιανού, να προωθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις ιδιοτελείς τους επιδιώξεις,  με υπόγειες διαδρομές,  ανίερες συμμαχίες και μεθοδεύσεις.

Για τους λόγους αυτούς δεν επιθυμώ και δεν αποδέχομαι την πρόταση να συμμετάσχω ως υποψήφιος δήμαρχος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγρινίου.

Ευχαριστώ εκ βαθέων όσους μου πρότειναν να είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος και όσους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον και την επιθυμία να συστρατευθούν μαζί μου και τους διαβεβαιώ ότι δεν θα πάψω να συνεργάζομαι μαζί τους και να προσφέρω τις σκέψεις μου, τις προτάσεις μου και την εμπειρία μου για τη θεσμική ενίσχυση και ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ποιοτική αναβάθμιση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.

Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες μου δημοτικούς συμβούλους Σταύρο Καμμένο, Λεωνίδα Διονυσόπουλο, Ανδρέα Γκορόγια και Αθανάσιο Κοντονάσιο για την υποστήριξή τους στο πρόσωπό μου και την έντιμη και ειλικρινή σχέση που είχαν μαζί μου καθώς και με την υπόθεση της τοπικής αυτοδικοίκησης στην κοινή μας προσπάθεια να γίνει ένα ποιοτικό άλμα στο Δήμο Αγρινίου και να υπερασπιστούμε το τοπικό δημόσιο συμφέρον. Ευχαριστώ τον πρώην Υπουργό και υποψήφιο ευρωβουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους βουλευτές Γεώργιο Βαρεμένο και  Μαρία Τριανταφύλλου για την υποστήριξη που μου παρείχαν.

Τέλος, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στον πρώην Δήμο Θεστιέων για τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους όλο αυτό το διάστημα. Προσωπικά δηλώνω ότι θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των πολιτών μέσα από την επαγγελματική δραστηριότητά μου της μαχόμενης δικηγορίας και παράλληλα θα συμμετέχω στην πολιτική ζωή ως ενεργός πολίτης.

Είμαι βέβαιος ότι η δημοτική μας παράταξη που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προώθηση των δημοτικών συμφερόντων, θα συνεχίσει την πορεία της κόντρα στους μηχανισμούς της διαφθοράς και της συναλλαγής. Κλείνοντας, επισημαίνω ότι η αναιδής φιλοδοξία της μετριότητας, η τυχοδιωκτική συναλλαγή, η αλλοτριωτική εξαλλαγή προσώπων και οι πολυσχιδείς μηχανισμοί που επιβιώνουν διαχρονικά είναι τεκμήριο αδιάσειστο  παρακμής και όλοι μας, ο καθένας με τα όπλα του, πρέπει να αντισταθούμε.  Ήρθε η ώρα των πολιτών…..

Προσωπικά ΕΞΟΔΟΣ. Βλέπετε κύριε Υπουργέ όταν εσείς εισέρχεσθε εγώ εξέρχομαι και  έτσι για μια ακόμα φορά δεν θα συναντηθούμε. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα στεναχωρηθείτε γιατί δεν θα μείνετε μόνος σας, θα συναντηθείτε με τους φίλους σας αλλά μόνο μ’ αυτούς  γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν και θυμούνται.

Εύχομαι η επιλογή και η τοποθέτηση Πολιτικού από το παλιό εκτεθειμένο πολιτικό σύστημα  σε υπουργικό θώκο να μην αποβεί μοιραία αντιστρέφοντας τους όρους και αντί για την επιδιωκόμενη διεύρυνση να οδηγήσει σε τακτικές παρελθόντος.”    

3 Σχόλια

  1. ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ– ΔΙΑΒΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΘΟΥΣΑΝ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ??????
    ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ?????
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΘΑΝΟΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ……

  2. Κακως Δημητρη παραιτεισαι,επρεπε να δωσεις τη μαχη αφου πεις στο κοσμο οσα λες. Δεν τρωμε κουτοχορτο, ο κοσμος ειναι πια ψυλιασμενος, τα βλεπει τα παιχνιδια των γυμνοσαλιαγκων και θα τους απαντησει. Η παραταξη σου εδωσε 5 χρονια με αξιοπρεπεια τη μαχη για τα προβληματα μας Εμεις εχουμε σχολειο χαριν της παραταξη σας,ουτε ο Παπαναστασιου που ο συμβουλος του ηθελε να μας κλεισει μιλησε ουτε ο Αδαμης, ασε εκεινο τον ανυπαρκτο αστυνομοδασκαλισκο το Κορδολαιμη που του αρκει μονο ναχει στασιδι . Ο κοσμος ξερει και τι εστι Σταρακα και τινος μαριονετα ειναι. Και τον μερεντα τον εφαγε στη μαπα και καταλαβε Το χατιρι τους κανεις που αποσυρεσαι και στον ενα και στον αλλο…κριμα για τη πολη, ξερω πως ειχες οραμα γι αυτην!! Ευχομαι οι υπολοιποι της παραταξης να συνεχισουν τη προσπαθεια . Οσοι αγαπαμε το αγρινιο και ποτε δεν αρπαξαμε αλλα δωσαμε σ αυτο θα ειμαστε μαζι τους. Ημουν λιγο αμετοχος σε ολα αυτα,ισως οι απλοι πολιτες να αφησουμε τις αναθεσεις και να ασχοληθουμε με μεγαλυτερη αποφασιστικοτητα τωρα για να μην μας φορανε τα ρουχα που αλλοι διαλεξαν για μας ακομη κι αν ειναι μεταξωτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button