Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Οι φοιτητές του ΔΠΦΠ επαναλαμβάνουν τις διεκδικήσεις τους και διαψεύδουν δημοσίευμα

Μια σειρά από “ανακρίβειες”, που υπήρχαν χθες σε εκτενές δημοσίευμα του kathimerini.gr σχετικά με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην δυτική Ελλάδα, το Τμήμα ΔΠΦΠ κλπ, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των φοιτητών.

Ειδικότερα αναφέρουν πως ουδέποτε οι ίδιοι διεκδίκησαν την επανασύσταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας ή την απόσχιση του Τμήματος τους απο το Πανεπιστήμιο Πατρών.


Γράφουν συγκεκριμένα:

“Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2019 και ώρα 17:15 δημοσιεύτηκε στο kathimerini.gr (ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”) άρθρο με τίτλο Νέα “προεκλογικά” τμήματα ΑΕΙ στο οποίο αναφέρεται ότι “ Οι φοιτητές εδώ και καιρό ζητούν την απόσχιση των τμημάτων του Αγρινίου από το Πανεπιστήμιο Πατρών¨ καθώς και άλλες ειδήσεις για τις οποίες όχι μόνο δεν αναγράφονται οι πηγές του άρθρου αλλά αντιθέτως αναγράφονται ψευδή στοιχεία σχετικά με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του Φοιτητικού Συλλόγου.

Το άρθρο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες διεκδικήσεις του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων όπου από το 2009 διεκδικεί:

• Την μετονομασία του τμήματος Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος
• Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων Μηχανικών Περιβάλλοντος Καθώς και να ΜΗΝ κλείσει το τμήμα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην παιδεία.

Ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος καθώς και ο σύλλογος των καθηγητών έχουν εκφράσει επανειλημμένα την εναντίωση τους όσον αφορά την ένταξη του τμήματος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας καθώς και την “ζημιά” που υπέστη το τμήμα κατά την διάρκεια παραμονής του σε αυτό (2009-2013).

Αντίθετα υποστήριζαν αμφότεροι (Φοιτητικός Σύλλογος και Σύλλογος Καθηγητών) την παραμονή του τμήματος σε ένα μεγάλο και αξιόπιστο Πανεπιστήμιο όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ψευδείς ειδήσεις όπως αυτή που προαναφέρθηκε καθώς και σωρεία άλλων τέτοιων ειδήσεων μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για τον αν όντως οι αρθογράφοι ή οι πηγές τους είναι “αδιάβαστοι” ως προς τα ζητήματα του τμήματος μας ή υπάρχει ένας αέναος πόλεμος μερικών και ως προς τμήμα και ως προς τις διεκδικήσεις μας. ΕΜΕΙΣ ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.”

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button