Δυτική Ελλάδα

Σε συνάντηση του προγράμματος «Νοιάζομαι & Δρω» ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου

ethelontisnos-syllogosΟ Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου συμμετείχε στην εισαγωγική συνάντηση ενημέρωσης και  επιμόρφωσης εκπαιδευτικών  με θέμα «Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη- Ενεργός Πολίτης» στο πλαίσιο  του προγράμματος  «Νοιάζομαι & Δρω».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με συντονίστρια του προγράμματος την κ. Αγγελική Πάσχου, η οποία είναι και η σχολική Σύμβουλος της 9ης Περιφέρειας Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.


Παρευρέθησαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και σύλλογοι και φορείς της πόλης (Ακτίνα Εθελοντισμού, Δήμου ΑγρινίουΕΛΕΠΑΠΦιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου Χαμόγελο του Παιδιού), οι οποίοι παρουσίασαν τις δράσεις εθελοντισμού που πραγματοποιούν, καταδεικνύοντας την σπουδαιότητά του στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, αλλά και την ανάγκη ύπαρξης περισσότερων εθελοντών.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Ο Σύλλογoς τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης δράσεων στο πλαίσιο του Δημοτικού Σχολείου σε θέματα Εθελοντισμού και Αιμοδοσίας, ώστε  οι μαθητές όταν  ενηλικιωθούν, να γίνουν  συνειδητοποιημένοι Εθελοντές Αιμοδότες. Παρουσιάστηκαν επίσης πανελλαδικές και παγκόσμιες δραστηριότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε κάθε τάξη δημοτικού σχολείου.

“Ευελπιστούμε κάποιες απ’ αυτές να εφαρμοστούν, ώστε να έχουμε Εθελοντές από….κούνια!”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button