Γεγονότα

Γ. Χουλιάρας : «Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν είναι προσεισμοί ή όχι»

geg-seismografosΝύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου από τους δυο σεισμούς που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και ήταν πολύ αισθητοί στην περιοχή αφού το επίκεντρο τους βρίσκονταν μόλις μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή καταγράφεται έντονη σεισμικότητα που προκαλεί το ενδιαφέρον των σεισμολόγων, που σε γενικές γραμμές εμφανίζονται καθησυχαστικοί, αν και όπως όλα δείχνουν πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη.


«Η περιοχή χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα. Στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς και κατά περιοδικά διαστήματα συνηθίζει να δίνει και μικροσεισμικές ακολουθίες» δηλώνει στο zougla.gr o κύριος ερευνητής σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ Γεράσιμος Χουλιάρας, αναφερόμενος στις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις στη Ναύπακτο.

«Εδώ και μια εβδομάδα παρατηρείται μια μικροσεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Ναυπάκτου στον Πατραϊκό κόλπο, μεταξύ Ναυπάκτου και Ρίου. Αυτή η ακολουθία αποτελείται συνήθως από μικρά μεγέθη που δεν έχουν υπερβεί τα 4,5 Ρίχτερ, όπως έγινε σήμερα τα ξημερώματα. Κανείς δεν είναι σε θέση να πει αν αυτή αποτελεί μια προσεισμική ακολουθία ή αν το φαινόμενο θα ησυχάσει ύστερα από λίγες ημέρες μέχρι μερικές εβδομάδες. Αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν» εξηγεί ο κ. Χουλιάρας.

Διαβάστε Επίσης

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button