ΕξελίξειςΠολιτική

Μεγάλη νικήτρια των εκλογών η Φώφη Γεννηματά

gennimataΈκλεισαν οι κάλπες και ο Νίκος Αλιβιζάτος με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανακοίνωσε ότι η Φώφη Γεννηματά είναι σίγουρα η νικήτρια.

Στις 22:00  στο 77,62% των ψηφισάντων η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 57,34% και ακολουθεί ο ο Νίκος Ανδρουλάκης με 42,66%.


Στις 21:30  στο 64,08% των ψηφισάντων η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 57,58% η Φώφη Γεννηματά και ακολουθεί ο ο Νίκος Ανδρουλάκης με 42,42%.

Νωρίτερα, στο 20% των ψηφισάντων η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 60,1% η Φώφη Γεννηματά και ακολουθεί ο ο Νίκος Ανδρουλάκης με 39,9%.

Όπως είπε ο επικεφαλής της επιτροπής, η μόνη Περιφέρεια στην οποία προηγείται ο κ. Ανδρουλάκης, είναι η Κρήτη.

Η συμμετοχή στον β΄γύρο των εκλογών ανέρχεται στο 74% σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, κάτι που σημαίνει πως ψήφισαν τελικά περίπου 160.000.

Σε δηλώσεις του πριν λίγα λεπτά στους δημοσιογράφους, ο Νίκος Αλιβιζάτος ανέφερε:

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Ο επικεφαλής της επιτροπής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Περάσαμε το ψυχολογικό όριο των 150 χιλιάδων. Περνάμε αυτή την στιγμή τις 155 και βαδίζουμε στις 160 χιλιάδες.

Η επιτυχία είναι δεδομένη. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, και παρά το γεγονός ότι είχαμε κακές καιρικές συνθήκες και δραματικά γεγονότα συνέβησαν την προηγούμενη βδομάδα (σ.σ Δυτική Αττική).

Είχαμε μία πτώση της τάξεως του 26%, σε σύγκριση με τον α’ γύρο. Να υπενθυμίσω ότι η πτώση της ΝΔ, στις δικές της εσωκομματικές εκλογές ήταν της τάξεως του 29%.”

Οι κάλπες για τον αρχηγό της Κεντροαριστεράς έκλεισαν και τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να καταφτάνουν.

 

Κοζάνη

Kομνηνά

Φώφη Γεννηματά 61

Νίκος Ανδρουλάκης 22

Σπερχειάδα

Γεννηματά 41

Ανδρουλάκης 26

Μακρακώμη

Γεννηματά 59

Ανδρουλάκης 31

Κέρδος Καρδίτσας

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Γεννηματά 66

Ανδρουλάκης: 29

Αναλυτικά μετά τις 19.00 η συμμετοχή σύμφωνα με πληροφορίες κυμαινόταν ως εξής στις 6 περιφέρειες με τη μεγαλύτερη προσέλευση:

Αττική 49.200

Κ. Μακεδονία 21.000

Κρήτη 13.900

Δ. Ελλάδα 10.800

Θεσσαλία 9.200

Στερεά Ελλάδα 8.400

Σε κάθε περίπτωση μεταξύ 21.00 και 21.30 αναμένεται ασφαλές αποτέλεσμα για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Συγχαρητήριο SMS Καμίνη σε Ανδρουλάκη- Γεννηματά! «Συνεχίζουμε όλοι μαζί»

Με μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος στον α΄γύρο Γιώργος Καμίνης συνεγχάρη Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη, αναφέροντας: «Συνεχίζουμε όλοι μαζί».

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος στον α’ γύρο Γιώργος Καμίνης ενώ ψηφίζει

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στον α’ γύρο Γιάννης Μανιάτης ψήφισε στο Άργος

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην κάλπη

O πρόεδρος της ΕΔΕΜ και υποψήφιος στο α’ γύρο Απόστολος Πόντας ψήφισε στον Πειραιά

Ραγκούσης: «Η προοδευτική παράταξη βρίσκεται εν μέσω ιστορικών στιγμών»

«Η προοδευτική παράταξη βρίσκεται εν μέσω ιστορικών στιγμών. Η μαζική προσέλευση των πολιτών και τις δυο Κυριακές είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας του εγχειρήματος. Ενωμένη η νέα προοδευτική παράταξη μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας», δήλωσε ο υποψήφιος στον α’ γύρο Γιάννης Ραγκούσης, αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Η ψηφοφορία διεξάγεται από τις 8 το πρωί έως στις 8 το βράδυ και δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο είτε δήλωσαν μέλη είτε φίλοι σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν ή βρίσκονται κοντύτερα.

Δεν απαιτείται η καταβολή 3 ευρώ, όπως την προηγούμενη Κυριακή.

Όμως, όποιος θέλει μπορεί να δώσει χρήματα για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική.

Τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 9-10 το βράδυ.

Μπαίνει στις ράγες ο νέος φορέας, με μηνύματα για συσπείρωση και ενότητα

Ζητούμενο για τη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη είναι να καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την απρόσμενα μαζική συμμετοχή στον α’ γύρο των εκλογών. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά. Όλοι οι υποψήφιοι, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες ή ακόμη και πικρίες, κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή και δήλωσαν έτοιμοι να συνεργαστούν την επόμενη μέρα με τον όποιο αρχηγό, καθώς ο βασικός στόχος είναι η συγκρότηση της ισχυρής παράταξης της Κεντροαριστεράς, η οποία δεν θα παίζει συμπληρωματικό ρόλο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως θα είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει ως τρίτος πόλος και ρυθμιστής των εξελίξεων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως στην κυβέρνηση ήδη δείχνουν θορυβημένοι από τη συμμετοχή στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, καθώς βλέπουν πως η κίβδηλη προσπάθειά τους να εκπροσωπήσουν το χώρο πέφτει στο κενό.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι η τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου αφιερώθηκε σε ανταλλαγή πυρών για το debate, οι υποψήφιοι έχουν ρητά δηλώσει πως θα εγγυηθούν την ενότητα την επομένη των εκλογών. Σε ό, τι αφορά ειδικά το debate, η πλευρά Ανδρουλάκη κατηγόρησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν ήθελε το διάλογο, ωστόσο το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά δημοσιοποίησε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε ανταλλάξει με τους υπεύθυνους της επιτροπής Αλιβιζάτου, από τα οποία προκύπτει πως ήθελαν να γίνει η τηλεμαχία, αλλά προέκυψε η απόφαση του καθηγητή και επικεφαλής της επιτροπής μετά τα δραματικά γεγονότα στη Δυτική Αττική. Η πλευρά Ανδρουλάκη ανταπάντησε, ωστόσο, πως τα μηνύματα αυτά ήταν πριν από την κήρυξη εθνικού πένθους.

thecaller.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button