ΕξελίξειςΠολιτική

Κριτική Μωραΐτη στην κυβερνητική πολιτική για την υγεία

po-moraitisnikosΗ Υγεία θα γίνει κοινωνικό αγαθό μόνο όταν περάσει ο πλούτος στα χέρια των εργαζομένων και του λαού, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, ξεκαθαρίζοντας ότι όσο επικρατεί αυτό το σύστημα της βαρβαρότητας θα είναι εμπόρευμα.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε στη βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε το ΚΚΕ για τις μεγάλες ελλείψεις και τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο Άρτας.


Στην απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση του νοσοκομείου Άρτας, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι το 2014 οι δαπάνες για όλα τα νοσοκομεία θα είναι μειωμένες κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για να καλύψει τα κενά και για ακόμη μια φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ο Νίκος Μωραΐτης παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα για την «επικίνδυνη κατάσταση» που επικρατεί στο νοσοκομείο Άρτας, ενώ παράλληλα στηλίτευσε τις «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης» για τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας και «οδηγεί ανθρώπους ακόμα και στο θάνατο».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε στην επισήμανση του υπουργού ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», προτείνοντάς του να κοπούν τα εξοπλιστικά προγράμματα που ικανοποιούν τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται σε αποστολές στο εξωτερικό.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button